
Чулама з телятини
Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи називають рагу. Ось і чулама – рагу на румуно-болгарський манер. Ця гаряча нехитра страва являє собою м'ясо (за традицією використовують ніжну телятину або баранину), тушковане з картоплею і грибами в білому соусі. Яскравим прикладом білого соусу, використовуваного для чулами, виступає бешамель – традиційний французький соус із трохи обсмаженого на олії борошна і молока (вершків або сметани), доведений до густої консистенції. Однак для цієї страви молочний продукт можна замінити м'ясним бульйоном. Не обходиться і без пряних акцентів. У чуламу додають червоний перець, часник і гострий сир.
Інгредієнти
Телятина
1 кг.
Морква
100 г.
Цибуля ріпчаста
75 г.
Петрушка
50 г.
Масло вершкове
60 г.
Борошно пшеничне
25 г.
Сіль
за смаком
Сметана
за смаком
Картопля
500 г.
Етапи приготування
01
Нарізати м'ясо середніми шматочками, перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль за смаком. Поставити на вогонь, періодично знімаючи пінку. Довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти нарізані овочі - цибулю і моркву.
02
Розігріти сковороду, додати масло, всипати борошно, обсмажити, додати сметану, посолити за смаком.
03
Витягнути овочі з каструлі, додати картоплю. Через 10 хвилин залити соусом із сковороди, готувати ще 3-4 хвилини.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів