Чанфайна - Image

Чанфайна

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ця страва, як не дивно, прийшла з Іспанії. Хоча судячи з назви можна подумати, що вона більш підходить східній кухні. Але тим не менш. Чанфайна, як і гарячі іспанці, любить приправи. Тому тут їх предостатньо. Вони, можна сказати, грають ключову роль - підкреслюють смак печінки. Часто курячу печінку замінюють на баранячу, тому ви можете брати будь-яку, яка вам більше подобається. Подавати краще всього печінку з рисом, тоді смак виходить особливо м'який та насичений. Соус, який виходить в процесі приготування, просочує рис, і тоді він виходить пряним і соковитим. Але рис цілком можна замінити будь-яким іншим гарніром. Ця страва досить універсальна.

Інгредієнти

Куряча печінка

400 г.

Біле сухе вино

70 мл.

Оливкова олія

2 ст. л.

Цибуля

1 шт.

Часник

3 зубчика

Кориця

1 ч. л.

Перець чилі мелений

1 ч. л.

Зелень петрушки і кропу

за смаком

Панірувальні сухарі

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Викласти печінку в каструлю, додати вино. Потім долити води, щоб рідина покривала печінку, але не більше. Поставити на вогонь. Варити на середньому вогні до закипання, потім ще 5 хвилин.

02

Зварену печінку витягнути (не зливаючи рідини), порізати на невеликі шматки.

03

Цибулю порізати невеликими кубиками, часник нарізати невеликими шматочками. Посмажити цибулю і часник на оливковій олії протягом 5 хвилин, потім додати воду і тушкувати ще кілька хвилин до випаровування рідини.

04

Додати печінку до цибулі і часнику, і влити невелику кількість бульйону. Додати корицю і чилі. Тушкувати печінку близько 5-ти хвилин.

05

Додати бульйон, що залишився, до печінки і панірувальні сухарі. Акуратно перемішати і довести до кипіння.

06

Дрібно нарізати зелень петрушки і кропу. Додати до печінки. Посолити. Ще раз добре перемішати. Вимкнути вогонь. Накрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин.

07

Приготовану страву можна подавати з будь-яким гарніром.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв

Чанфайна – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua