Пюре з цвітної капусти - Image

Пюре з цвітної капусти

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Якщо готують пюре, то всі мають на увазі картопляне пюре. Адже, воно найпоширеніше. Пропонуємо вам незвичайну альтернативу традиційному картопляному пюре. Сьогодні ми будемо готувати пюре з цвітної капусти. Таке пюре має дуже незвичайний і легкий смак, звичайно, ж відмінний від картопляного. Перець і куркума додадуть своєрідного аромату нашому пюре. Цей гарнір підходить до всіх видів м'яса. До речі, таке пюре набагато корисніше від картопляного. Так як цвітна капуста - це справжнє джерело вітамінів, корисних речовин і мінералів. У ній містяться різні кислоти, але слід зазначити наявність особливої ​​тартронової кислоти, яка допомагає спалювати зайвий жир. Спробуйте пюре з цвітної капусти.

Інгредієнти

Цвітна капуста

500 г.

Молоко (0,5 %)

500 мл.

Яєчний жовток

1 шт.

Сир нежирний (1%)

50 г.

Куркума

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Зелень

за смаком

Етапи приготування

01

Цвітну капусту добре вимити і розділити на суцвіття.

02

Суцвіття капусти скласти в каструлю і залити в неї молоко.

03

Поставити каструлю (без кришки) на вогонь і варити на невеликому вогні, поки капуста не стане повністю м'якою і молоко википить хоча б наполовину.

04

Після цього каструлю зняти з вогню і дуже ретельно подрібнити капусту з молоком до однорідної маси (пюре).

05

В окремій мисці змішати яєчний жовток з кремоподібним сиром (або сметаною), додати куркуму.

06

Додати суміш, що вийшла у капустяне пюре і поставити на маленький вогонь. Варити близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Посолити за смаком, а також можна додати улюблені спеції, наприклад чорного перцю.

07

Подавати пюре теплим, зверху можна посипати свіжою зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пюре з цвітної капусти – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua