Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом - Image

Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Як же чудово, коли страва гармонійно поєднує в собі користь і смак. Як, наприклад, кольорова капуста і броколі, запечені під вершковим соусом. Ця оригінальна закуска, безсумнівно, порадує тих, хто любить смачну і вишукану їжу, але при цьому не бажає псувати фігуру. Завдяки високому вмісту білка броколі ставлять на одну позицію з м'ясом і курячими яйцями. І що важливо: «кучерява» має дуже низьку калорійність. Що стосується кольорової капусти, вітамінів в ній міститься в рази більше, ніж у лимоні. Не страва – а справжнє втілення корисності. Густа заливка з вершків і ароматного сиру вигідно підкреслює ніжний і делікатний смак цих корисних і вітамінних овочевих культур.

Інгредієнти

Капуста кольорова

400 г

Броколі

400 г

Масло вершкове

10 г

Борошно пшеничне

10 г

Вершки 10%

500 мл

Сир

150 г

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Кольорову капусту і броколі помити і розібрати на суцвіття. Покласти їх у киплячу підсолену воду і варити близько 10 хвилин. Потім злити воду і відкинути овочі на друшляк. Сир натерти на тертці.

02

На сковороді розтопити вершкове масло і додати до нього борошно. Обсмажити борошно на маслі, додати вершки і довести суміш до кипіння. Додати в сковороду сир і прогріти до повного його розчинення. Додати сіль, перець і добре перемішати (соус повинен загуснути).

03

Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти кольорову капусту і броколі у форму для запікання і залити вершковим соусом. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 20-25 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua