Бешбармак - Image

Бешбармак

Кількість порцій: 5Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Страва "Бешбармак" прийшла до нас з тюркомовних народів. Там вона з'явилася досить давно. Одна з версій, чому страва має таку назву: слово "бешбармак" перекладається як "п'ять пальців", бо раніше тюрки, коли були кочівниками, їли страву не вилкою, а руками. Зараз ця гаряча страва із баранини популярна не тільки в країнах Азії, але і в інших. Її любить багато хто за особливий смак, який виходить завдяки м'ясу, тісту і, звичайно ж, приправам - їх в такі страви не треба боятися додавати. У результаті ми маємо смачну гарячу страву, яку можна подавати як повноцінну, адже вона така ситна і дуже ароматна. У неї неможливо не закохатися.

Продукти для рецепту

Баранина ребро
159.00

Баранина ребро

за 1 кг

Інгредієнти

Баранина ребро

1,5 кг.

Цибуля

100 г.

Борошно пшеничне вищий гатунок

500 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Зелень мікс 100г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно взяти каструлю з двома – трьома літрами води, потім відправити туди порізане великими шматками м’ясо. Варити не менше двох годин, так, щоб воно стало м’яким, а бульйон насиченим. За смаком посолити та поперчити.

02

За цей час приготувати тісто. Готувати сочни треба приблизно півтори години, коли бульйон став наваристий. Тісто повинно бути круте. Для цього потрібно взяти борошно, яйця та трохи бульйону. Розім’яти та поставити настоюватись 15 хвилин. Потім тісто розкачати та розрізати на середні ромбики або квадрати. Після цього вийняти м'ясо на тарілку та кинути в бульйон сочни. Варити їх до спливання на поверхню. Нарізати цибулю та дрібненько часник, посипати ним, коли тісто буде готовим.

03

Наступний етап полягає в підготовці м’яса, його потрібно порвати шматками вздовж волокон. Потім на тісто з цибулею покласти м’ясо, на нього знову тісто і цибулю. Можна посипати зеленню зверху. Бульйон, який залишився, налити в глибоку миску.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 хв