
Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі
Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі - нескладний і цікавий варіант приготування яловичини. Саме завдяки винно-вершковому соусу і попередньому маринуванню, яловичина виходить дуже ніжною. Чорний перець горошком на етапі маринування м'яса можна попередньо трохи прим'яти в ступці, лавровий лист трошки поламати, а нарізану півкільцями цибулю посолити і придавити на дошці, щоб вона трохи дала сік. Вдалим можна назвати поєднання в даному рецепті яловичини з опеньками та інгредієнтами соусу: білим сухим вином і сметаною. Подавати яловичину з опеньками в винно-вершковому соусі до столу гарячою.
Інгредієнти
Яловичина
600 г.
Гриби опеньки
400 г.
Цибуля
1 шт.
Лавровий лист
2 шт.
Чорний перець горошком
6 шт.
Біле сухе вино
200 мл.
Сіль
2 ч. л.
Сметана
100 мл.
Петрушка
4 гілочки
Оливкова олія
4 ст. л.
Етапи приготування
01
Яловичину нарізати поперек волокон на кубики, товщиною 1 см.
02
М'ясо посолити, приправити чорним перцем горошком, додати лавровий лист, 2 ст. л. оливкової олії і 100 мл. вина.
03
Додати до м'яса половину цибулі півкільцями і ретельно перемішати. Накрити м'ясо кришкою і прибрати в холодильник на 1,5 години.
04
Гриби висипати на розігріту суху сковороду. Томити до повного випаровування рідини. Додати в сковороду другу половинку нашинкованого лука, 2 ст. л. оливкової олії, смажити 2 хвилини.
05
Додати в сковороду м'ясо і 100 мл. вина. Тушкувати, помішуючи, 10 хвилин. Додати сметану і тушкувати під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи. При необхідності досолити.
06
Додати дрібно нарізану зелень петрушки. Потомити ще хвилин 5. Вимкнути і дати настоятися в соусі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів