Австрійський райндлінг - Image

Австрійський райндлінг

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Замість нашої паски австрийці у Святе Свято Великодня випікають свій традиційний райндлінг - дуже смачний формовий пиріг-рулет з дріжджового тіста. У нього додають фініки, горіхи, родзинки, курагу. Він дуже ароматний, так як попередньо просочується коньяком або ромом. На вигляд апетитний, пишний і ситний пиріг. Оригінальний присмак йому надає велика кількість горіхів. В оригіналі тісто для райндлінга виготовляється вручну. Але ще простіше цю цікаву, в міру солодку здобу приготувати у звичайній хлібопічці. Як тільки засипали всі основні продукти в ХП і поставили на основний режим тіста, відразу потрібно залити сухофрукти коньяком або темним ромом, щоб вони набрякали.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г.

Масло вершкове домашнє

4 ст. л.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

8,5 ст. л.

Яйце куряче С0 1шт

0,5 шт.

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

2 ст. л.

Сіль Єгипет

5 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

3,5 ст. л.

Спеція Кориця мелена

за смаком

Волоський горіх

1,5 ст. л.

Фініки Ronik 1кг

50 г.

Родзинки

1,5 ст. л.

Коньяк Frapin 40% 0,7л

1,5 ст. л.

Етапи приготування

01

Фініки дрібно нарізати, висипати в миску, додати до них родзинки, залити коньяком, маринувати суміш протягом 1 години.

02

Нагріти молоко, додати в нього попередньо змішані дріжджі з коричневим цукром. Додати в суміш борошно, вершкове масло кімнатної температури, вбити яйце, посолити і додати аніс. Замісити тісто, воно не повинно бути рідким, при необхідності додати борошно. Залишити тісто на деякий час, щоб воно піднялося, потім розім'яти і знову залишити підніматися.

03

Розкачати на столі лист тіста товщиною в 1 см. Змастити топленим вершковим маслом, присипати цукром, корицею і сумішшю з родзинок, а також подрібненими горіхами.

04

Згорнути в рулет начинений лист тіста, викласти у змащену вершковим маслом форму, по колу (форма повинна бути з отвором в центрі).

05

Поставити в духовку на 45-50 хвилин, випікати при температурі 180°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв