
Апельсиново-лимонний крем
Апельсиново-лимонний крем можна використовувати в багатьох стравах. Особливо це стосується різних солодощів: тортиків, тістечок та іншого. Також ним можна змазувати навіть прості тости до чаю на сніданок. Загалом, сфера застосування такого крему достатньо велика. До того ж, ви можете приготувати його у великій кількості для використання в майбутньому. Він може зберігатися в холодильнику досить довгий час. Що ж стосується корисних властивостей такого крему, то тут можна багато і не говорити. Апельсиново-лимонний крем - це джерело вітаміну С і багатьох інших корисних речовин для вашого організму, яких дуже часто не вистачає.
Інгредієнти
Лимон
1 шт.
Апельсин
1 шт.
Яйце
1 шт.
Цукор
3 ст. л.
Вершкове масло
25 г.
Етапи приготування
01
Фрукти ошпарити окропом.
02
З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З лимона вичавити сік (цедра не знадобиться). Загалом має вийти близько половини склянки цитрусового соку.
03
Яйце добре збити. Додати до нього цитрусовий сік, цедру і цукор і ще трохи збити до однорідного стану - яйце має з'єднатися з соком, інакше воно згорнеться при варінні крему.
04
Масу перелити в невелику емальовану каструльку. Додати вершкове масло.
05
Довести масу до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімального і варити масу, постійно помішуючи, до загусання - на це піде 4-5 хвилин.
06
Зняти крем із вогню і добре остудити перед використанням - він додатково ще трохи загусне в холодильнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів