
Міні-шарлотка
Міні-шарлотки - це порційна випічка, зменшені копії традиційної, всім знайомої шарлотки. Найзручніше випікати їх в невеликих силіконових формочках. Готуються міні-шарлотки на основі бісквітного тіста. Борошно перед додаванням у збиту яєчно-цукрову суміш бажано просіяти. Цей нетрудомісткий процес збагатить борошно киснем, що важливо для випічки. Духовку під час випікання бісквітів відкривати не рекомендується, оскільки шарлотки погано "піднімуться". А якщо все-таки заглянути в духовку необхідно, робіть це обережно, повільно відкриваючи дверцята духовки. Особливість запропонованого рецепта - додавання разом з яблуками в міні-шарлотки бананів, що зробить випічку ще смачніше.
Інгредієнти
Цукор
1,5 ст. л.
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
2,5 ст. л.
Масло вершкове
1,5 ч. л.
Сода
за смаком
Яблука
0,5 шт.
Банани
0,5 шт.
Етапи приготування
01
За допомогою міксера збити яєчні білки в густу піну. Поступово додати до них жовтки, постійно помішуючи.
02
Обережно вмішати цукор в суміш білків і жовтків, при цьому міксер постійно збиває суміш. Додати соду.
03
Помішуючи вручну, додавати поступово борошно, замісити тісто.
04
Формочки змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізані фрукти - яблука і банани. Вилити тісто у формочки, при цьому фрукти повинні бути повністю закриті тістом.
05
Поставити формочки в духовку на 15-20 хвилин, випікати при температурі 180°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів