
Вегетаріанська мусака з сиром рікота
Мусака - це традиційна страва з баклажанів на Балканах та Близькому Сході. У кожній країні вона готується по-своєму рецепту. Наприклад, в молдавській кухні мусака - це м'ясна страва, половину якої складають овочі. Основними і обов'язковими овочами у всіх рецептах приготування мусаки є цибуля, баклажани, помідори. Грецька мусака складається з запечених шарів: з нижнього шару баклажанів з оливковою олією, середнього шару з баранини з помідорами і верхнього шару з соусу бешамель. Наш рецепт приготування мусаки є вегетаріанським, але незважаючи на відсутність у ньому м'яса дана страва дуже корисна. І саме різноманітність харчових продуктів і забезпечує страві величезну корисність.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани гриль
450 г.
Бульйон Vitana овочевий 1,1кг
275 мл.
Сочевиця червона
50 г.
Сочевиця Metro Chef зелена 500г
50 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
4 ст. л.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
2 шт.
Часник
2 шт.
Вино Giacondi червоне сухе 12% 3л
200 мл.
Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л
400 г.
Паста томатна Чумак 25% 300г
2 ст. л.
Спеція Кориця мелена
1 ч. л.
Петрушка 70г
2 ст. л.
Сир Sterilgarda Рікота 250г
250 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
275 мл.
Борошно пшеничне вищий гатунок
25 г.
Масло вершкове домашнє
25 г.
Горіх мускатний Auchan мелений 55г
0,25 шт.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
25 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Баклажани помити, нарізати кубиками. Висипати в друшляк, посипати сіллю, зверху придавити тарілкою, і поставити на тарілку щось важке.
02
У каструлю влити бульйон, висипати сочевицю червону, поставити на вогонь каструлю, варити 15 хвилин на невеликому вогні. Додати зелену сочевицю, варити 15 хвилин.
03
Цибулю нарізати, помідори нарізати кубиками, перець очистити і нарізати також кубиками. Поставити сковороду на вогонь, розігріти 2 ст. л. олії, обсмажити спочатку цибулю. Після додати перець, тушкувати 4 хвилини. Висипати нарізаний часник, змішати, через 1 хвилину викласти інгредієнти з сковороди на тарілку.
04
Баклажани витягнути з друшляка, обсушити паперовим рушником. Влити в сковороду олію, що залишилась, нагріти, викласти баклажани на сковороду, обсмажити. Після, додати помідори і суміш з перцю і цибулі. Перемішати.
05
В окремому посуді змішати вино, пасту томатну і корицю, перемішати, вилити в сковороду отриману суміш. Додати сочевицю, петрушку. Посолити і поперчити за смаком, тушкувати на повільному вогні.
06
У каструлю вилити молоко, висипати борошно, додати вершкове масло і мускатний горіх. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, збиваючи вінчиком, до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком, зняти з вогню, остудити. Додати в отриманий соус сир рікота і збите яйце.
07
Овочі та сочевицю викласти у форму для випікання, залити сирним соусом, зверху посипати пармезаном, поставити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів