
Торт "Три сестри"
Примхливими і капризними бувають не тільки справжні принцеси, але також маленькі діти і навіть чоловіки. Ось, думаєш, спечу я своїм домашнім тортик ... Так один вимагає горішків, інший любить випічку з маком, третій обожнює смак кураги. Три торта, звичайно, спекти не вийде, а от три коржі - заради коханих - можна. Тим більше, що, за цим рецептом вони виходять трохи "вологими", м'якими, в міру солодкими - загалом, суцільне задоволення. Якщо, наприклад, у вашій сім'ї є пристрасний любитель шоколаду, ви можете приготувати і шоколадний корж, додавши в тісто трохи какао. А якщо ніхто не любить курагу, використовуйте чорнослив або родзинки. І навіть з кремом можна експериментувати - не обов'язково робити сметанний, можна приготувати його і із згущеного молока з маслом. Загалом, цей торт - знахідка для тих, хто обожнює кулінарні експерименти, але без ризику. Якщо ви хочете святковіший варіант, не забудьте відкласти трохи горішків, кураги або чорносливу для прикраси.
Інгредієнти
Яйця
3 шт.
Цукор
2 склянки
Сметана 25-30%
860 г
Сода
1,5 ч.л.
Борошно
3 склянки
Крохмаль
3 ст.л
Волоські горіхи
0,5 склянки
Мак
0,5 склянки
Курага або чорнослив
0,5 склянки
Ванільний цукор
2 ч.л.
Вершкове масло для змазування форми
10 г
Етапи приготування
01
Волоські горіхи порізати.
02
Чорнослив або курагу залити окропом, залишити на 20 хвилин до набрякання. Потім дрібно нарізати.
03
Мак промити, залити чистою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім відварити на повільному вогні, періодично помішуючи і знімаючи пінку, приблизно 20-30 хвилин. Скинути мак на марлю, дати стекти рідині, потім добре віджати.
04
Для коржа з волоськими горіхами в миску розбити 1 яйце, всипати 0,5 склянки цукру і злегка збити. Додайте 120 г. сметани, перемішати. Туди ж всипати соду, ще раз перемішати і зачекати деякий час, щоб почалася реакція.
05
Потім в цю масу просіяти борошно і крохмаль, перемішати до однорідності. Всипати волоські горіхи і ще раз перемішати. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.
06
Духовку розігріти до 180°C.
07
Форму для торта змастити вершковим маслом і влити тісто. Випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - готовність перевірити дерев'яною паличкою.
08
Таким чином спекти інші два коржі, в один додавши мак, в іншій - курагу або чорнослив. Всі три коржі добре остудити.
09
Для крему сметану і цукор, які залишилися збити до пишної маси (за бажанням можна також додати ванільний цукор).
10
Кожен корж злегка наколоти зверху виделкою в декількох місцях. Викласти перший корж, промазати сметанним кремом, зверху покласти другий, знову промастити і укласти останній корж. Верх торта можна також промазати кремом. Крім того, можна додатково просочити коржі сиропом. Прикрасити торт на свій смак, дати йому настоятися і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів