
Салат із печеним часником
Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
3 шт.
Паприка Kotanyi червоний солодкий перець 35г
1 шт.
Огірки солені
1 шт.
Часник
1 головка
Вино J.Hofstatter Schiava червоне сухе 0,75л
50 мл.
Волоський горіх
2 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ст. л.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
0,5 пучка
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.
02
Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.
03
Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.
04
Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.
05
Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів