Житні булочки з цибулею - Image

Житні булочки з цибулею

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Гастроентерологи радять, роблячи випічку, використовувати не тільки пшеничне борошно, але і додавати до нього інші види борошна. Це допоможе Вам відкрити нові смаки і зробити випічку більш корисною. Хоча запропоновані булочки називаються в рецепті "житні", насправді житнє борошно для приготування тіста беруть у співвідношенні 1: 1 з пшеничним борошном вищого сорту. При випіканні булочки збільшаться в розмірі, тому викладайте їх на деко на відстані приблизно 3-4 см одна від одної. Хочете, щоб Ваші булочки придбали золотистий колір? Змастіть їх жовтком. Житні булочки з цибулею подають з будь-яким гарячим супом або борщем. Смачного!

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Дріжджі пресовані

50 г.

Вода

250 мл.

Пшеничне борошно

225 г.

Цукор

10 г.

Сіль

1/2 ч. л.

Соняшникова олія

50 г.

Яйця

1 шт.

Кунжут

для посипання

Житнє борошно

225 г.

Етапи приготування

01

Дріжджі змішати з половиною води.. Додати цукор, сіль і 2 ст. л. пшеничного борошна. Добре перемішати.

02

Цибулю очистити і збити в блендері: додати в тісто. Перемішати.

03

Додати решту води і соняшникову олію, а потім поступово додати борошно. Вимісити тісто руками та залишити на 30 хвилин.

04

Відокремити жовток від білка. Деко вистелити пергаментом.

05

Розділити тісто приблизно на 15 частин. З кожної сформувати круглу булочку. Викласти на деко.

06

Кожну булочку змастити жовтком і посипати кунжутом. Поставити запікатися на 30 хвилин при 180°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв