Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі - Image

Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі

Кількість порцій: 2Час приготування: 3 год 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Запропонований рецепт стане в нагоді тому, хто хоче приготувати щось надзвичайно смачне. Секрет успіху цієї страви в способі приготування: реберця спочатку смажаться на сковороді, потім нетривалий час тушкуються в каструльці в кавово-перцевому соусі, а потім вже каструлька, накрита фольгою, відправляється в духовку. У духовці яловичі реберця готуються протягом декількох годин. У результаті м'ясо на реберцях виходить м'яким, соковитим, що називається тане в роті. Час приготування страви досить великий, але повірте: воно того варте. І не можна не відзначити, що страва виходить такою смачною і ароматною багато в чому завдяки незвичному кавово-перцевому соусу.

Інгредієнти

Перець чилі

1,5 шт.

Вода

6,5 ст. л.

Цибуля ріпчаста

0,5 шт.

Часник

1 шт.

Мед

1,5 ч. л.

Реберця яловичі

4 шт.

Сік лайма

за смаком

Кава чорна

1,5 ст. л.

Олія рослинна

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 180ºС. Перці чилі очистити. Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти перці в воду, варити протягом 20 хвилин. Викласти перці на паперовий рушник, обсушити.

02

Перекласти перці в чашу блендера, покласти також подрібнену цибулю, часник, додати мед, сік лайма, 1 ч. л. солі і меленого чорного перцю. Подрібнити суміш до стану пюре.

03

Натерти ребра сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, викласти на неї ребра, обсмажити протягом 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

04

Покласти обсмажені ребра в каструлю, в один шар. Викласти на ребра в каструлі пюре із блендера, поставити на вогонь, тушкувати 5 хвилин, перевертаючи ребра. Додати в каструлю каву і воду, довести до кипіння.

05

Накрити каструлю зверху фольгою, поставити в духовку на 3-3,5 години до м'якості ребер.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв