
Пататас бравас
По-іншому ще цю страву можна назвати картоплею під соусом. Адже запечена картопля сам по собі досить корисна. У всякому випадку, набагато корисніше смаженої, в яій під час готування зникають всі корисні речовини. У картоплі ж з духовки зберігаються корисні властивості. При цьому вона виходить дуже м'якою і ніжною на смак. А якщо полити її соусом, вийде взагалі чудова страва. Томати у соусі додадуть трохи легкої гостроти картоплі, при цьому й інші інгредієнти у ньому містять багато вітамінів, що теж важливо для будь-якої страви. Пататас бравас відмінно підійде для тихої сімейної вечері після важкого дня.
Інгредієнти
Картопля
500 г.
Помідори
300 г.
Олія оливкова
40 мл.
Оцет бальзамічний
10 мл.
Перець чилі
за смаком
Суміш перців
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C. Картоплю добре помити, очистити, нарізати скибочками і викласти у форму для запікання. Поставити форму в духовку і запікати близько 35 хвилин до золотистого кольору.
02
В іншу форму покласти половинки помідорів і також запікати близько 25-30 хвилин. Дістати томати, очистити від шкірки і подрібнити в блендері. Додати перці, сіль, олію, оцет і ще раз подрібнити (довести до однорідної консистенції). Перемішати картоплю з соусом і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів