
Яловичина «Веллінгтон» із беконом
Яловичина "Веллінгтон" - це страва англійської кухні, яка являє собою шматок яловичої вирізки, запеченої разом з паштетом із грибів у листковому тісті. Яловичина «Веллінгтон» із беконом - страва до святкового столу. Великий шматок вирізки в тісті дійсно буде дуже ефектно виглядати на святковому столі. Можливо і порційне приготування яловичини за цим рецептом: невеликі індивідуальні шматочки філе, запечені в тісті. Яловичу вирізку бажано вибирати з жировими прожилками. Перед нарізкою готовому м'ясу потрібно дати "полежати" при кімнатній температурі приблизно 10 хвилин. До столу яловичина "Веллінгтон" подається як основне блюдо, наприклад, із запеченою картоплею на гарнір.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
2 шт.
Філе яловиче
400 г.
Гриби Гливи
400 г.
Бекон охолоджений
200 г.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
за смаком
Тісто Рудь листкове 1000г
200 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до температури 200°C. М'ясо натерти сіллю і перцем.
02
Розігріти сковороду, налити оливкову олію, обсмажити м'ясо з обох сторін по 1,5 хвилини з кожної. Зняти з вогню, змастити м'ясо гірчицею. Остудити.
03
Гриби нарізати, посолити і поперчити за смаком, подрібнити за допомогою блендера.
04
Викласти грибне пюре на розігріту сковороду, випарувати рідину.
05
Застелити поверхню столу харчовою плівкою, викласти на плівку скибочки бекону, так щоб кожна наступна трохи накривала попередню. Зверху розподілити по бекону грибну суміш.
06
У центр викласти м'ясо, загорнути в рулет. Зав'язати кінці плівки. Покласти в холодильник на 15 хвилин.
07
Тісто розкачати в квадрат, змастити жовтком краї і середину. Дістати рулет із холодильника, викласти посередині квадрата із тіста. Загорнути тістом м'ясо, защипнути краї. Змастити зверху жовтком, випікати в духовці 35-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів