Чанахі в горщику - Image

Чанахі в горщику

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пропонуємо приготувати "чанахі". Овочеву суміш будемо готувати в горщиках. Для запіканки прийнято використовувати баранину, але можна замінити іншим видом м'яса, наприклад, яловичиною (ми ж хочемо, низькокалорійну страву). Вважається, що їжа приготована в горщиках більш соковита і ароматна. А щоб верхній шар не підгорів, краще посипати "верхівку" цибулею (при готуванні вона дає сік). Використовувати горщики в кулінарії зручно: викласти інгредієнти і поставити готуватися в духовку. Під час запікання можна приготувати соус, і встигнути зайнятися сервіровкою столу. Подавати грузинську страву слід саме з соусом і зеленню.

Інгредієнти

Картопля

7 шт.

Цибуля

2 шт.

М'ясо

600 г.

Квасоля (консервована)

400 г.

Часник

8 зубчиків

Морква

2 шт.

Приправа (хмелі-сунелі)

за смаком

Лавровий лист

4 шт.

Перець (чорний і духмяний)

за смаком

Сіль

за смаком

Зелень

пучок

Етапи приготування

01

М'ясо нарізати на середні шматочки. Умочити в суміш із перцю і солі. Обсмажити в сковороді.

02

Очищену цибулю нарізати півкільцями. Викласти в горщики готове м'ясо, а зверху посипати цибулею. Потім зробити шар з квасолі у власному соку.

03

Після квасолі послідує морква, нарізана брусками. Зверху покласти лавровий лист.

04

Картоплю очистити. Крупно нарізати. Посипати сіллю і спеціями (хмелі-сунелі). Перемішати і викласти в горщик.

05

Залити інгредієнти водою, покриваючи їх повністю. Додати горошину чорного і духмяного перцю.

06

Прогріти духовку до 200ºС. Поставити горщики і готувати 60 хвилин. За цей час підготувати заправу для страви: часник пропустити через прес і змішати з січеною зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Чанахі в горщику – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua