Артишоки з шинкою під скоринкою - Image

Артишоки з шинкою під скоринкою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Артишоки з шинкою під скоринкою - оригінальний варіант приготування цього продукту. Відварені, а потім запечені з шинкою під соусом, з апетитною сирною скоринкою, що утворилася, артишоки порадують Вас своїм оригінальним смаком. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом: в підкисленій воді вони не темніють.

Інгредієнти

Сіль

за смаком

Сир твердий

1,5 ст. л.

Молоко

300 мл.

Борошно пшеничне

1,5 ст. л.

Олія соняшникова

1,5 ст. л.

Масло вершкове

1,5 ч. л.

Шинка

100 г.

Артишоки

8 шт.

Лимон

1 шт.

Етапи приготування

01

Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.

02

Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.

03

У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.

04

Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Артишоки з шинкою під скоринкою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua