
Яблука, запечені з горіхами і медом
Прекрасний і корисний десерт, що, погодьтеся, важливо. Яблука виходять дуже смачні, м'які й ароматні. Найкраще підійдуть для цієї страви кислі і кисло-солодкі сорти. Тому якщо трапилося так, що купили яблука, а вони дуже кислі, то візьміть до уваги цей рецепт. Яблука в процесі запікання стають солодші, а також до складу входить мед, тому якщо взяти солодкі сорти, то страва вийде пересоодкою. Горіхи за смаком можна брати будь-які. Найкраще підійдуть фундук, мигдаль та волоські горіхи. Крім родзинок можна покласти також чорнослив і курагу. Якщо хочете, щоб страва виглядала ще ефектніше, то відріжте кришечку не просто, а фігурним вирізанням («тюльпаном»).
Інгредієнти
Яблука
200 г.
Горіхи волоські
30 г.
Родзинки
20 г.
Мед
10 г.
Кориця
5 г.
Горіх мускатний
5 г.
Гвоздика
5 г.
Етапи приготування
01
Яблука помити, зняти верхівку і вирізати серцевину. Вийняти частину начинки чайною ложкою. Горіхи подрібнити, родзинки промити і змішати зі спеціями і медом.
02
Духовку розігріти до 180°C. Викласти начинку в яблука, накрити їх верхівкою і поставити в духовку. Випікати яблука близько 25-30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів