Артишоки у пряному вінегреті - Image

Артишоки у пряному вінегреті

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Запропоноване блюдо "Артишоки в пряному вінегреті" - цікавий варіант приготування артишоків. У процесі варіння готовність артишоків визначайте вістрям ножа: якщо ніж вільно входить в м'якоть артишоку - він готовий.

Продукти для рецепту

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
38.10

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

200 мл

Інгредієнти

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

2 ст. л.

Артишоки Ista у розсолі 2000г

4 шт.

Часник

2 шт.

Орегано Auchan 20г

1 ч. л.

Спеція Коріандр мелений

0,5 ч. л.

Спеція Кумін мелений

0,5 ч. л.

Перець Aro червоний мелений чилі 250г

3 г.

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

3 ст. л.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

3 ст. л.

Етапи приготування

01

У велику миску налити воду, додати лимонний сік. У артишоків зрізати стебло на відстані 5 см. від самого артишоку, вирізати старі листи. Видалити четверту частину верхніх листків, кожен артишок розрізати на 4 частини. Видалити серцевину, покласти артишоки в миску із водою та лимонним соком.

02

Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти артишоки у воду, додати сіль. Варити протягом 20 хвилин до м'якості.

03

У чаші блендера змішати нарізаний часник, орегано, кмин, коріандр і чилі. Додати сіль і оцет, перемішати, поступово додавати олію не перестаючи збивати суміш.

04

Викласти артишоки на тарілку, зверху викласти вінегрет (суміш із блендера), залишити охолодитися.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв