
Запечені яблука з інжиром
Пропонуємо сьогодні вам побалувати себе неймовірно корисним і смачним десертом. Запечені яблука з інжиром дуже корисні, завдяки вмісту в них пектинових речовин. Пектини, як відомо, з'являються в більшій частині саме завдяки запіканню ягід або фруктів. Але чемпіоном за вмістом пектинових речовин, звичайно, є печені яблука. Пектини сприяють зниженню вмісту в організмі холестерину. Крім того, пектини корисно вживати людям при захворюваннях, пов'язаних з порушенням обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози. Споживання таких речовин здоровими людьми, звичайно, знижує ризик виникнення даних захворювань.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Інжир сушений
6 шт.
Інжир свіжий
3 шт.
Фісташки смажені
2 ст. л.
Маршмеллоу Ваніль
1 шт.
Спеція Кориця мелена
0,5 ч. л.
Яблуко Джонапринц 70+
4 шт.
Вода негазована Аквуля 2л
3 ст. л.
Ром Pott 54% 0,7л
3 ст. л.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до температури 180°C.
02
Сушений інжир нарізати невеликими кубиками.
03
Свіжий інжир розрізати навпіл, дістати ложкою м'якоть.
04
Фісташки крупно посікти.
05
У мисці змішати інжир і фісташки, перемішати, додати ваніль і корицю.
06
Помити яблука. Зрізати ножем верхню шапочку з плодоніжкою, на висоті 2 см. За допомогою ножа вирізати середину яблука, обережно не пошкодивши стінки і дно.
07
Заповнити яблука начинкою з інжиру. Викласти яблука у вогнетривку форму, накрити зверху відрізаними "капелюшками". Зверху полити водою і ромом.
08
Поставити форму з яблуками в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин. Подавати можна відразу або охолодженими.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів