Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній японська › Суші-нігірі «Тай»
Суші-нігірі «Тай»

Суші-нігірі «Тай»

Що може бути краще в кулінарії, ніж різноманітність? Якщо вам набридло робити одне і те ж, тоді спробуйте внести новинку в свій раціон - зробіть суші. Адже щоб їх приготувати, не обов'язковий якийсь важливий привід. Цілком достатньо зібратися родиною і повечеряти. Можна навіть вдатися до жіночої хитрості і попросити у сім'ї про допомогу, тоді готування перетвориться в цікаву гру, яка згуртує вас ще більше. Це зробить вашу сім'ю міцнішою, заощадить час і підніме настрій. А потім в радості і веселощах, запиваючи суші соком або вином, разом з'їсти ваш шедевр. Ця страва приємно урізноманітнить ваші будні і внесе особливі нотки у ваш раціон. Спробувавши домашні суші, ви точно захочете повторити процес приготування і влаштувати маленьку "Японію" у себе вдома.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г.
  2. 2. Філе окуня — 320 г.
  3. 3. Васабі — 20 г.
  4. 4. Норі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  2. Змочити руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім взяти невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надати йому овальної форму.

  3. Змастити грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  4. Взяти філе окуня, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  5. Відміряти декілька сантиметрів, і відрізати гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. Має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  6. Розташувати зверху підготовленого шматочка рису скибочку окуня.

  7. Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.