
Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою
Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
700 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
2 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
4 ст. л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
0,5 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Ікра червона Шаланда Кета солона
130 г.
Йогурт Фанні 2,2% 750г
100 мл.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
150 мл.
Етапи приготування
01
Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
02
Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.
03
Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
04
Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.
05
При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів