
Хурма, запечена в сметані
Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Хурма Корольок
3 шт.
Сметана ХМЗ 20%
3/4 склянки
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Борошно 7 1кг
1 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
130 г.
Лимон
0,5 шт.
Цукор ванільний Auchan 8г
1 ч. л.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Цукрова пудра Aro 250г
за смаком
Етапи приготування
01
Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.
02
Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.
03
Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.
04
Подати, посипавши цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів