
Густий цибулевий суп із сирними булочками
Цибулевий суп відомий ще з часів стародавнього Риму, а сучасні його рецепти запозичені з французької кухні. Цибуля - чудовий овоч, джерело вітамінів і антиоксидантів, тому суп з неї дуже потрібен у раціоні кожної людини. Цибулеві супи сприяють схудненню, допомагають в боротьбі з остеопорозом, а також є думка про їх профілактичні властивості в онкології. Густий цибулевий суп із сирними булочками - дуже смачний і ніжний суп для ситного обіду.
Інгредієнти
Пекарський порошок
2 ч. л.
Сир пармезан
4 ст. л.
Яйце куряче
1 шт.
Масло вершкове
140 г.
Борошно пшеничне
270 г.
Вершки
6 ст. л.
Лавровий лист
1 шт.
Морква
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець червоний мелений
за смаком
Сік лимонний
3 ч. л.
Молоко
675 мл.
Бульйон овочевий
600 мл.
Часник
1 шт.
Цибуля ріпчаста
500 г.
Етапи приготування
01
У каструлі розтопити 75 г. вершкового масла, дрібно нарізати цибулю з часником, висипати їх у каструлю з маслом, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості. Всипати 40 г. борошна, тушкувати 1 хвилину, поступово влити бульйон постійно помішуючи, довести до кипіння. Влити 600 мл. молока, повторно довести до кипіння.
02
Посолити і поперчити за смаком суміш в каструлі, влити лимонний сік, додати лавровий лист. Накрити кришкою каструлю, тушкувати протягом 25 хвилин. Після чого видалити лавровий лист з каструлі.
03
Додати попередньо натерту моркву, варити 2-3 хвилини. Влити вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню каструлю.
04
У мисці змішати пекарський порошок, борошно, дрібку солі, перемішати, втерти масло, маса повинна бути крихтою. Додати яйце, сир, влити молоко, замісити тісто.
05
Сформувати з тіста кульки, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 220°C, випікати поки не піднімуться.
06
При подачі розлити суп в тарілки, в кожну покласти по булочці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів