
Фруктовий кекс
Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
3 ст. л.
Сіль морська Kamis в млинку 90г
2 г.
Цукор тростинний Verival нерафінований 500г
4 ст. л.
Мед Літній Мед 750г
5 ст. л.
Мигдаль
1,5 ч. л.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
6 ст. л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
за смаком
Родзинки
3 ст. л.
Цедра лимона Auchan в баночці 45г
за смаком
Цедра апельсина Банка Спецій 90г
за смаком
Апельсинові цукати
за смаком
Етапи приготування
01
Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.
02
Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.
03
Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.
04
Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів