Фруктовий маковий пиріг - Image

Фруктовий маковий пиріг

Кількість порцій: 20Час приготування: 3 год 5 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пироги у багатьох асоціюються з дитинством, коли мама чи бабуся подавала до чаю теплі шматочки смачної домашньої випічки. Які ж це були незабутні ласощі! Ми виросли - і тепер самі тішимо своїх рідних схожими солодощами. У пирозі, який ми вам пропонуємо, приємно поєдналися фрукти з маком. Як відомо, корисними вітамінами та мінералами насичені всі ці інгредієнти. До того ж фрукти ви можете самі обрати на свій смак або залежно від пори року. Мандаринки, які ми вам пропонуємо покласти в цей пиріг, додадуть йому незвичайний цитрусовий аромат і особливу пікантність. А мак зробить його більш м'яким та особливим.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

320 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

105 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г

20 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

690 мл.

Масло вершкове домашнє

160 г.

Мак харчовий

500 г.

Мед Літній Мед 750г

40 г.

Мандарини Lorado в сиропі 850мл

450 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт.

Етапи приготування

01

300 г. борошна змішати з 25 г. цукру і дрібкою солі, в середині зробити невелике заглиблення. Дріжджі змішати з 4 ст. л. теплого молока, викласти в заглиблення, перемішати з невеликою кількістю борошна. Прикрити чим-небудь, залишити в теплому місці на 15 хвилин.

02

Додати до борошна з дріжджами 40 г. м'якого вершкового масла і 140 мл. теплого молока, замісити однорідне тісто, залишити в теплому місці ще на 30 хвилин.

03

Розкачати тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні, викласти на змащене жиром або маргарином деко.

04

Мак перемішати з рештою молока, додати мед, розподілити отриману суміш по тісту, залишити ще на 15 хвилин. Злити рідину з мандаринів, розподілити їх по маковій начинці.

05

Для заливки приготувати пудинг з молоком, що залишилося, без додавання цукру, зняти з вогню, дати охолонути. Яйця розбити, відокремивши білки від жовтків.

06

Вершкове масло, що залишилось, розтерти з цукром, що залишився і жовтками до кремоподібного стану, поступово вмішати пудинг. Білки збити до стоячої піни, обережно вмішати в заливку, розподілити отриману суміш по тісту.

07

Запікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці близько 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Витягнути, дати трохи охолонути, подавати до столу, нарізавши порційними шматочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв