Шоколадне суфле "День і ніч" - Image

Шоколадне суфле "День і ніч"

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

З французької мови назва цієї страви перекладається як «повітряний». Ви вже здогадалися, про що йде мова? Вірно, Вашій увазі десерт справжніх гурманів – суфле. Ця вишукана страва являє собою не що інше, як суміш з яєчних білків і жовтків з різними добавками (вершки, сир, фрукти, шоколад), збитих до консистенції жирної сметани. При цьому ніжний смак і насичений колір дає жовткова суміш, а повітряну, пористу текстуру, характерну для суфле, – ретельно збиті яєчні білки. Пропонований десерт готується з білого і чорного шоколаду, окремо змішаного з вершками. Існує також м'ясне, грибне і овочеве суфле, приготовані з соусом бешамель, але це вже зовсім інша історія.

Інгредієнти

Темний шоколад

100 г.

Білий шоколад

100 г.

Вершки 33-35%

500 мл.

Цукор

150 г.

Желатин

10 г.

М'ята

за смаком

Етапи приготування

01

Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.

02

Потім желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Залишити охолоджуватися.

03

Розтопити окремо білий і чорний шоколад. Залишити охолоджуватися до кімнатної температури.

04

Вершки збити з цукром.

05

Вершки розділити на дві частини. В одну додати білий шоколад і половину желатину. Добре перемішати.

06

В іншу частину додати темний шоколад. Додати желатин, який залишився і перемішати.

07

Розкласти в креманки, поклавши з одного боку біле суфле, з іншого - темне. Поставити в холодильник на 5-6 годин. За бажанням, прикрасити м'ятою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв