Штрудель зі сливами - Image

Штрудель зі сливами

Кількість порцій: 12Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Штрудель – це страва, найімовірніше, родом з Австрії, а саме з Відня. Хоча аналоги його можна зустріти в кухнях Німеччини, Угорщини, Словаччини та Чехії. На віденське походження штруделя вказують місцеві легенди та казки, в яких описано, що наречену вибирали оцінюючи те, як вона вміє готувати штрудель. У ті часи штрудель готували в основному з начинками з яблук або вишні і в нашій країні він популярний саме з фруктами. Хоча нерідко можна зустріти цей рулет з овочевими, м'ясними або навіть рибними начинками. Якщо ж вам набридли класичні яблучний і вишневий штрудель, то пропонуємо рецепт з начинкою зі слив і волоських горіхів. Подавати сливовий штрудель можна прикрасивши пудрою, поливши розтопленим шоколадом або з кулькою ванільного морозива.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

400 г

Цукор

100 г

Масло вершкове

50 г

Розпушувач

5 г

Cіль

2 г

Горіхи волоські

200 г

Яйце куряче

3 шт.

Сливи консервовані

350 г

Вода

50 мл

Етапи приготування

01

Просіяти борошно, додати 25 г цукру, холодне вершкове масло, розпушувач і трохи солі. Подрібнити суміш блендером. Додати до сухої суміші 2 яйця і дуже холодну воду. Замісити тісто, обгорнути його харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 1 годину.

02

Якщо волоські горіхи сирі, то підсмажити їх в духовці (близько 10 хвилин при температурі 200 градусів або на сухій сковороді). У чашу блендера додати обсмажені волоські горіхи, цукор і змішати до однорідного стану. Консервовані сливи подрібнити блендером до стану пюре.

03

Нагріти духовку до 180 градусів. З тіста розкачати 3 однакових пласта за розміром форми для випікання. Яйця добре збити міксером. Змастити форму вершковим маслом і викласти один пласт тіста.

04

На пласт зверху викласти половину сливового пюре і посипати третиною горіхової суміші. Накрити тісто другим пластом. Знову повторити шари пюре-горіхи і накрити останнім пластом тіста. Зверху проштрикнути тісто в декількох місцях виделкою і змастити яйцем. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 25-30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Штрудель зі сливами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua