Гострий салат з кальмарами - Image

Гострий салат з кальмарами

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Хочемо запропонувати вам салат, який буде актуальним як у звичайні дні, так і в піст. Особливість його в тому, що готувати його можна за день або два до того, як подавати на стіл. Коли він постоїть, то стає тільки смачнішим. Тільки будьте обережні - салат досить гострий! Якщо ви полюбляєте гостринку, запашний часничок з оцтом, тоді швидше готувати цей невигадливий, але незвичайний салатик! І нехай вас не лякає те, що треба докласти чимало зусиль для цієї страви - результат не змусить вас чекати! Ми впевнені, він припаде до смаку всім, кого ви будете ним пригощати. Ще й добавки попросять!

Інгредієнти

Кальмари

1,5кг

Морква

2шт

Цибуля

2шт

Рослинна олія

8 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Кунжут

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Оцет

2 ст. л.

Часник

6 зубків

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Заморожені кальмари викласти в мисочку. Залити крутим окропом. Майже вся плівка під дією окропу згорнеться. Плівку, що залишилась, нутрощі і хорду (прозорий хребет) видалити під проточною водою.

02

В каструльці закип'ятити воду. Додати у воду сіль, лавровий лист, перець горошком. У киплячу воду по одному опускати кальмари. Спочатку опустити один. Швидко порахувати до десяти і виймати кальмар шумівкою. Дочекатися, коли вода знову закипить, і опустити наступний кальмар.

03

Потім ще раз добре промити холодною водою. Потім кальмари нарізати тонкою соломкою.

04

Цибулю нарізати півкільцями, і обсмажити з 4 столовими ложками рослинної олії і однією столовою ложкою кунжутного насіння. Смажити потрібно хвилини 4-6, постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла.

05

Моркву нарізати тонкою соломкою. В окремій сковороді її обсмажити, додавши цукор і паприку. Смажити моркву так само як і цибулю - 4-6 хвилин, безперервно помішуючи.

06

У миску викласти соломку кальмара, готову моркву і цибулю, разом з олією, в якій вони смажилися. Додати оцет, чайну ложку солі, подрібнений часник.

07

Добре перемішати і прибрати в холодильник. Перед подачею салат потрібно ще раз перемішати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Гострий салат з кальмарами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua