Торт "Захер" - Image

Торт "Захер"

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

«Захер» – солодка візитна картка Австрії та один з найпопулярніших тортів у світі, що представляє собою шоколадний бісквіт з прошарком з абрикосового джему і шоколадно-вершковим кремом зверху. Ви будете здивовані, але цей дивовижний тортик придумав шістнадцятирічний хлопець Франц Захер, на честь якого і назвали десерт. Оригінальний торт за рецептом кондитера можна придбати у віденському готелі «Захер», а також в однойменному спеціалізованому магазині і кафе. Але ж ми не поїдемо так далеко, щоб насолодитися справжнім шедевром кондитерського мистецтва? Пропонуємо влаштувати маленький Відень у себе вдома і приготувати цей вишуканий шоколадний торт. А наш дохідливий рецепт Вам у цьому допоможе.

Інгредієнти

Вода

250 мл.

Шоколад

300 г.

Масло вершкове

125 г.

Цукор

250 г.

Яйце куряче

3 шт.

Борошно пшеничне

150 г.

Какао-порошок

25 г.

Мигдаль

60 г.

Джем абрикосовий

110 г.

Вершки

160 мл.

Етапи приготування

01

Розтопити 100 грам шоколаду з водою на водяній бані. Розм'якшене масло з цукром збити в пишну масу. Потім додати по одному яйця і продовжувати збивати.

02

Борошно з какао просіяти. Мигдаль подрібнити в блендері. Додати до масляно-яєчної суміші борошняну суміш. Потім влити в тісто розтоплений шоколад і додати горіхи. Довести тісто до однорідної консистенції.

03

Розігріти духовку до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити на 2/3) і поставити в духовку. Випікати бісквіт близько 60 хвилин. По закінченню часу дати бісквіту постояти близько 10 хвилин у духовці.

04

На водяній бані розтопити 200 грам шоколаду з вершками. Довести крем до однорідної консистенції. Бісквіт розрізати на 2 частини і промазати в середині джемом. Зверху торт обмазати шоколадно-вершковим кремом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Торт з попкорном

Торт з попкорном

15

2 год

Торт "Захер" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua