
Лимонний тарт
Ви досі вважаєте, що тарт і торт – назви однієї і тієї ж випічки? А ось і ні. Тарт, на відміну від тортика, являє собою різновид класичного відкритого пирога з особливого пісочного тіста (без використання солі і цукру) родом із Франції. Його особливість в тому, що повітряну ніжну начинку викладають на тонкий шар тіста і не накривають зверху другим. Завдяки цьому тарт має оригінальне виконання, адже легкий вершковий крем і шматочки стиглих фруктів знаходяться на виду. Пропонований рецепт лимонного тарта – яскравий тому приклад. Свіжий цитрусовий смак і повітряний лимонний крем на хрусткому пісочному тісті – все, що можна тільки побажати. Переконайтеся в цьому самі.
Інгредієнти
Масло вершкове
250 г.
Печиво
500 г.
Вершки 35%
500 мл.
Молоко згущене
380 г.
Лимон
50 г.
Етапи приготування
01
Подрібнити в блендері печиво, додати розм'якшене масло і ще раз подрібнити. Вершки збити міксером в стійку піну, додати згущене молоко, сік половини лимона і ще раз збити.
02
У форму «утрамбувати» тісто з печива. Духовку розігріти до 180°C. Вилити на корж начинку і поставити в духовку. Випікати близько 10 хвилин. Потім дістати пиріг і залишити мінімум на 3 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів