Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий гарнір › Горохове пюре
Горохове пюре

Горохове пюре

Не дивлячись на те, що горох люблять далеко не всі, все ж існують страви, які можуть підкорити навіть злісних не любителів бобових. Наприклад, горохове пюре. Не дивлячись на всю простоту рецепта, все ж страва виходить дуже смачною. Можливо саме завдяки цій самій простоті страва і має успіх у багатьох, хто вже встиг її спробувати. Якщо хочеться чогось швидкого і легкого на обід або вечерю, тоді можна сміливо готувати горох. Адже крім смаку, він має дуже багато корисних властивостей. Його головна особливість в тому, що після приготування він не втрачає свої властивості. Він добре допомагає при хворобах кишкового тракту, знижує ризик онкології та серцево-судинних захворювань. Зелень і бекон тільки додасть особливу пікантність страві.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Горох — 250 г
  2. 2. Рослинна олія — 2 ст.л
  3. 3. Вершкове масло — 40 г
  4. 4. Мускатний горіх — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Цибуля — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Залийте горох 1 л води і варіть на середньому вогні протягом години.

  2. Коли горох стане м'яким, розімніть його в пюре (найзручніше зробити це за допомогою блендера), підливаючи трохи води до потрібної консистенції

  3. Додайте вершкове масло, посоліть і приправте мускатним горіхом за смаком.

  4. Для подачі цибулю наріжте кільцями або півкільцями і підсмажте до золотистого кольору в розігрітій рослинній олії.

  5. Розкладіть пюре по тарілках, прикрасьте кільцями смаженої цибулі (або беконом чи зеленню - на ваш вибір) і подавайте.