Яблука, запечені з горіхами і медом - Image

Яблука, запечені з горіхами і медом

Кількість порцій: 2Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Прекрасний і корисний десерт, що, погодьтеся, важливо. Яблука виходять дуже смачні, м'які й ароматні. Найкраще підійдуть для цієї страви кислі і кисло-солодкі сорти. Тому якщо трапилося так, що купили яблука, а вони дуже кислі, то візьміть до уваги цей рецепт. Яблука в процесі запікання стають солодші, а також до складу входить мед, тому якщо взяти солодкі сорти, то страва вийде пересоодкою. Горіхи за смаком можна брати будь-які. Найкраще підійдуть фундук, мигдаль та волоські горіхи. Крім родзинок можна покласти також чорнослив і курагу. Якщо хочете, щоб страва виглядала ще ефектніше, то відріжте кришечку не просто, а фігурним вирізанням («тюльпаном»).

Інгредієнти

Яблука

200 г.

Горіхи волоські

30 г.

Родзинки

20 г.

Мед

10 г.

Кориця

5 г.

Горіх мускатний

5 г.

Гвоздика

5 г.

Етапи приготування

01

Яблука помити, зняти верхівку і вирізати серцевину. Вийняти частину начинки чайною ложкою. Горіхи подрібнити, родзинки промити і змішати зі спеціями і медом.

02

Духовку розігріти до 180°C. Викласти начинку в яблука, накрити їх верхівкою і поставити в духовку. Випікати яблука близько 25-30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв