
Кулебяка з млинців і сьомги
Аби приготувати кулебяку з млинців із сьомгою, потрібно трохи постаратися. Однак ваші старання, вже повірте, будуть виправдані. Кулебяка - це різновид закритого пирога. А кулебяка із сьомгою і печерицями здивує будь-кого. Вишукане і ароматне блюдо настільки смачне, що ви навіть не зможете повірити, що їсте такий пиріг. Завдяки сьомзі, яка, можна сказати, творить чудеса з нашим організмом, пиріг стає в міру жирним і незвичайним на смак. А лимонний сік, кріп і рибний бульйон дарують страві пікантності і витонченості. Приготувавши таку кулебяку, можете бути впевненою - ви справжня господиня!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
4 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
5 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
330 мл.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
2 шт.
Борошно 7 1кг
250 г.
Масло вершкове домашнє
270 г.
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
10 г.
Сіль Єгипет
10 г.
Філе сьомги слабосолене
240 г.
Рис Ellebi Арборіо довгозернистий 500г
50 г.
Приправа Akura Хондаші Рибний бульйон 10г
130 мл.
Печериці
180 г.
Цибуля ріпчаста молода
60 г.
Кріп 70г
15 г.
Насіння Насіння України Цибуля-шнітт 0,5г
1 шт.
Вода негазована Аквуля 2л
100 мл.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
10 мл.
Спеція Перець чорний мелений
8 г.
Етапи приготування
01
Спочатку приготувати млинці. Для цього розтопити цукор в теплому молоці. Додати яйце, сіль, борошно. Добре перемішати. Накрити рушником, залишити при кімнатній температурі до бродіння. Розігріти сковорідку з олією та спекти 4 млинці. З них вирізати 4 смужки, занурити кожну в розтоплене вершкове масло (100 г.). Взяти металічну форму у вигляді кола та викласти внутрішні поверхні форми смужками млинця. Із решти млинців вирізати 8 кіл та 4 з них викласти у форму кільця на дно.
02
Потім приготувати начинку. Круто зварити яйце та подрібнити, кріп подрібнити. З рису та рибного бульйону приготувати різото, охолодити, додати яйце та кріп. Гриби та цибулю дрібно порізати та обсмажити із вершковим маслом.
03
Далі приготувати соус. Змішати в блендері вершкове масло (150 г.) та шнітт-цибулю. В сковорідці нагріти воду до кипіння та зменшити нагрів. Додати суміш масла та шнітт-цибулі та нагрівати до отримання соусної консистенції. Заправити сіллю, перцем, лимонним соком. Прослідкувати, щоб соус не остигав.
04
Перед подачею на стіл наповнити підготовлені кільця в наступному порядку: на нижнє коло млинця кладеться шар нарізаної кубиками по 0,5 см. сьомги, різото з яйцем, другий шар сьомги та грибної суміші. Зверху кільце закривається ще одним колом млинця, після чого кільця потрібно поставити в холодильник на 2 години. Кулебяку пекти в кільцях при 180°C близько 20 хвилин (перед випіканням кожну частину розрізати вертикально пополам). Перед подачею на стіл зняти кільця, викласти страву на тарілки, розвернути половинки під кутом і полити соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів