![Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.3b034c54b4d0267ceecf6c430671fba6.350x350.jpeg)
Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою
Запіканки бувають різні і по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою - солодка, м'яка, ароматна запіканка, до того ж вже нарізана порційними шматками. В якості інгредієнтів для начинки використовуються яблука, цедра лимона, лимонний сік, кориця. Поєднання кориці з яблуками дуже гармонійне і досить часто використовується в кулінарії. Яблучка після запікання стають коричневими і виглядають дуже апетитно. Треба відзначити, що в списку інгредієнтів немає яєць. Приготуйте запіканку з яблуками і хрусткою скоринкою і порадуйте близьких смачним десертом.
- 1. Борошно — 500 г.
- 2. Розпушувач — 10 г.
- 3. Сіль — за смаком
- 4. Цукор — 6 ст. л.
- 5. Ваніль — за смаком
- 6. Вершкове масло — 3 ст. л.
- 7. Молоко — 150 мл.
- 8. Яблучний сік — 50 мл.
- 9. Яблука — 2 шт.
- 10. Лимонний сік — 2 ст. л.
- 11. Цедра лимона — 1 ч. л.
- 12. Кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 200°C.
Змішати борошно, розпушувач, сіль, цукор (3 ст. л.), ваніль, додати масло і добре розім'яти виделкою до крихтообразного стану. Влити молоко (100 мл.) і сік, замісити тісто.
Розкачати тісто в пласт до 1 см. товщиною.
Зверху посипати корицею, цукром (3 ст. л.), Розкласти потерті на крупну тертку яблука, і цедру лимона, скропити все лимонним соком.
Загорнути тісто в рулет, і розрізати його на порції приблизно по 3 см. шириною.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, розкласти заготовки. Побризкати зверху молоком (приблизно 50 мл.) і цукром.
Поставити в духовку і запікати до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.