Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній торти › Торт з попкорном
Торт з попкорном

Торт з попкорном

Торт із попкорном - смачний, дуже цікавий і незвичний торт. Для подрібнення арахісу не користуйтеся блендером, так як для цього рецепта потрібна не мука, а саме шматочки. Тому арахіс крупно порубіть. Врахуйте, що попкорн-суміш, залита арахісною карамеллю, застигає дуже швидко, тому потрібно, не зволікаючи, викласти її в попередньо застелені фольгою і змащені олією форми. Не ігноруйте дрібні деталі рецепта. Наприклад, якщо Ви не змажете фольгу олією, віддерти її буде дуже важко. Не забудьте щільно утрамбувати суміш лопаткою. Збірка торта традиційна: кожен корж (а їх два) змащується приготованим кремом. Прикраса готового торта - можливість проявити свою фантазію.

Кількість порцій 15
Час приготування 120 хв

  1. 1. Попкорн — 9 ст.
  2. 2. Арахіс — 1 ст.
  3. 3. Крекери (крихти) — 1,5 ст.
  4. 4. Цукор коричневий — 200 г.
  5. 5. Сироп — 250 мл.
  6. 6. Масло арахісове — 1,5 ст.
  7. 7. Ванільний цукор — 2 ч. л.
  8. 8. Маргарин — 150 г.
  9. 9. Мигдалеве молоко — 1,5 ст. л.
  10. 10. Какао-порошок — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати інгредієнти для коржів. Спочатку взяти арахіс. Подрібнити на великі шматочки. З крекерів утворити крихту (вийде 1,5 склянки).

  2. Висипати арахіс і крихту з крекерів в миску. Перемішати. Додати до них попкорн. Відкласти ненадовго у сторону.

  3. Зайнятися карамеллю. Приготувати сироп: уварити цукор з водою в співвідношенні 2:1. Повинна вийти склянка сиропу. Коли сироп почне закипати - зняти з вогню. Потім додати арахісове масло (3/4 ст.) і ванільний екстракт. Добре перемішати і відразу ж влити в попкорн.

  4. Заздалегідь підготувати форми для запікання: застелити їх фольгою і густо змастити маслом. Суміш зняту з вогню, миттєво залити в підготовлені форми і поставити остигати при кімнатній температурі.

  5. Зробити крем. Взяти маргарин, цукрову пудру, арахісове масло, какао-порошок, ванільний екстракт і мигдалеве молоко. Усі вищеперелічені інгредієнти збити. Крем відкласти і перейти до складання торта.

  6. Застиглі коржі звільнити від фольги. Викласти на блюдо, формуючи торт: змастити кремом корж, зверху покласти другий, також просочити арахісовим кремом, не забуваючи про бокові частини. Прикрасити на свій смак.