Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній суші › Суші-нігірі «Ебі»
Суші-нігірі «Ебі»

Суші-нігірі «Ебі»

Як не дивно, практично всі страви японської кухні досить-таки прості і легкі в приготуванні і не потребують будь-яких екстраординарних інгредієнтів. Незважаючи на це, японську кухню вважають однією з найекзотичніших і таємничих у світі. Пропонуємо розвіяти цей безглуздий міф і приготувати суші-нігірі «Ебі» у себе вдома за нашим дохідливим рецептом. Їх по достоїнству оцінять справжні любителі морепродуктів і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою. Приставка «нігірі» у назві страви означає те, що рол формується у вигляді довгастої рисової грудочки, поверх якої кладеться шматочок рибного філе. У нашому випадку – це вишукані королівські креветки, які нікого не залишать байдужим.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Королівські креветки — 16 шт.
  3. 3. Васабі — 20 г
  4. 4. Норі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Відваріть креветки протягом 4 хвилин в підсоленій воді.

  3. Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  4. Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  5. Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису креветку.

  6. Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.