
Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі
Для приготування соковитого стейка важливо правильно вибрати яловичину. М'ясо має бути з частини туші, званої «міжреберної». Готувати стейк краще зі свіжого м'яса, при використанні замороженого - його обов'язково потрібно розморозити до кімнатної температури. М'ясо стане м'якше, якщо після приготування дати йому протягом 5-10 хвилин трохи «відпочити», так соки зможуть рівномірно поширитися по всьому шматку. Важливе місце в рецепті відводиться і тушкуванню фруктів. Суворе дотримання технології приготування - запорука апетитної і смачної страви. За великим рахунком, основне в цьому рецепті - фрукти і процес їх тушкування. Решта залишається за м'ясом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Інжир сушений
300 г.
Сироп Brandbar Зелене яблуко 0,7л
300 г.
Часник
3 шт.
Вино Giacondi червоне сухе 12% 3л
300 мл.
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Розмарин Зелененька 50г
2 шт.
Мед Літній Мед 750г
2 ч. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Стейк яловичий охолоджений
600 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Стейк необхідно посолити і поперчити з кожного боку, залишити на 5 хвилин.
02
Обрізати ніжки в інжира, розрізати кожен плід інжиру на 4 частини. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати часточками. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками.
03
Налити в сковороду оливкову олію, викласти на сковороду стейки. Обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти м'ясо на тарілку, накрити зверху фольгою, залишити на 5 хвилин.
04
У сковороду з-під м'яса додати вершкове масло, викласти інжир, яблука, часник і розмарин. Помішуючи обсмажувати 2 хвилини. Додати до фруктів на сковороді вино, тушкувати 5-7 хвилин, вино повинне упаритися на дві третини до консистенції густого соусу. Витягнути розмарин, в кінці додати мед.
05
При подачі, на тарілку викласти фрукти зі сковороди, зверху стейк. Прикрасити стейк гіркою салату, який потрібно заправити оливковою олією та лимонним соком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів