Ріболліта - тосканський суп - Image

Ріболліта - тосканський суп

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ріболіта - це густий італійський овочевий суп, зобов'язаний своїм походженням Тоскані. У перекладі з італійської "ribollita" означає "зварена двічі" або "вдруге проварена". Цьому є пояснення: спочатку цей селянський суп із хліба, овочів і квасолі готували, потім залишали на добу, після цього знову проварювали і лише тоді подавали. Запропонований рецепт - це, звичайно ж, лише варіація на тему: "Ріболліта". Втім, в переліку інгредієнтів Ви в тому чи іншому вигляді знайдете всі обов'язкові компоненти тосканського супу: квасолю, овочі, товчені сухарі, білокачанну капусту (замість чорної капусти cavolo nero) і оливкову олію. Суп за цим рецептом виходить смачним, ситним, густим і наваристим.

Продукти для рецепту

Часник
119.80 - 289.00

Часник

за 1 кг

Інгредієнти

Часник

3 шт.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

1 шт.

Стебло селери

1 шт.

Морква

1 шт.

Бекон охолоджений

110 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

100 мл.

Томати Гурман очищені у власному соку 430г

425 г.

Квасоля вагова

1,25 кг.

Бульйон курячий Food Studio 500мл

400 мл.

Розмарин Зелененька 50г

1 стебло

Капуста білокачанна

1 шт.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

за смаком

Яйця курячі Eurogroup 10шт

6штук

Петрушка 70г

за смаком

Етапи приготування

01

Налити в каструлю оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти. Всипати в каструлю подрібнений часник і цибулю, а також моркву, селеру і шинку. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

02

Додати в каструлю томати разом із соком, налити бульйон, додати квасолю і розмарин.

03

Довести до кипіння, накрити кришкою каструлю, варити протягом 1 години, квасоля повинна розваритися.

04

Додати в суп нашатковану капусту, готувати 5-7 хвилин. Додати сухарі, перемішати, розлити по тарілках, присипати зверху пармезаном.

05

Поки вариться суп, покласти яйця в киплячу воду рівно на 5 хвилин. Потім воду злити і потримати яйця під холодною водою 30 секунд, щоб зупинити процес приготування. Коли яйця трохи охолонуть, акуратно їх почистити.

06

Розлити суп по двох тарілках і покласти в кожну варене яйце. Посипати петрушкою і сиром пармезан.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв