Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній птиця › Порційні пироги
Порційні пироги

Порційні пироги

Порційні пироги - дуже смачне і ситне блюдо, яке подобається своїм чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Часу на приготування цих пирогів витрачається зовсім не багато, і всі продукти доступні. Начинка може бути м'ясною, овочевою або з грибами. При подачі в кожну дірочку м'ясного пирога можна покласти по чайній ложці сметани і посипати дрібно нарізаним кропом. Цей порційний пиріг сподобається всім домочадцям і друзям і стане одним з головних і улюблених страв будь-якого застілля.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Оливкова олія — 1 ст. л.
  2. 2. Шинка — 150 г.
  3. 3. Цибуля-порей — 1 стебло
  4. 4. Часник — 3 часточки
  5. 5. Печериці — 250 г.
  6. 6. Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
  7. 7. Курячий бульйон — 200 мл.
  8. 8. Вершки — 50 мл.
  9. 9. Курка відварна — 300 г.
  10. 10. Петрушка — 1 пучок
  11. 11. Листкове тісто — 2 листа
  12. 12. Яйця — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шинку, часник, петрушку, курку і порей дрібно нарізати. Зняти капелюшки з грибів, середньо нарізати.

  2. Обсмажити шинку, часник і порей до тих пір, поки цибуля не стане м'якою.

  3. Додати шампіньйони, тушкувати близько 2 хвилин, акуратно помішуючи, поки гриби не стануть м'якшими.

  4. Змішати кукурудзяне борошно з двома столовими ложками бульйону. Додати до грибів разом з рештою бульйону. Довести до кипіння на великому вогні, готувати 1 хвилину, акуратно помішуючи, до легкого загустіння.

  5. Додати вершки, кип'ятити ще хвилину, зняти з вогню, додати м'ясо і петрушку. Добре перемішати.

  6. Розігріти духовку до 200°С. Взяти 4 формочки об'ємом близько 300 мл. З кожного листа тіста вирізати по 2 кришечки. Розділити м'ясну суміш між усіма формами і поставити їх на деко.

  7. Прикрити "кришечками" з тіста заповнені форми. Притиснути, щоб запечатати края і зробити в центрі невеликий отвір. Змастити тісто збитим яйцем.

  8. Випікати пироги 20 хвилин до золотистого кольору кришечки.