
М'ясо з грибами в червоному вині
Для цієї страви береться яловичина. Її жорсткість усувається в процесі довгого тушкування у вині. Яловичина тушкована у вині дійсно виходить набагато м'якше і набуває неповторний «французький» аромат. Соковитість м'яса досягається повільним гасінням. Червоне вино, гриби і орегано роблять смак страви особливо багатим і інтенсивним. Вино потрібно брати якісне, можна домашнє, але не міцне. Залежно від смаку використовують сухе, солодке або напівсолодке. Цю страву готують як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Подають м'ясо гарячим, у якості гарніра краще запропонувати картопляне пюре із зеленню.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Селера стебло
2 стебла
Цибуля
1 шт.
Вино Bastida Me Gusta червоне 0,75л
200 мл.
Курага Узбекська
100 г.
Лист лавровий
1 шт.
Орегано Auchan 20г
2 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Філе яловиче
1,5 кг.
Борошно 7 1кг
50 г.
Бульйон яловичий Food Studio 500мл
400 мл.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
10 шт.
Етапи приготування
01
Селеру, курагу, цибулю дрібно нарізати. М'ясо і гриби нарізати середніми шматочками.
02
У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
03
Розігріти духовку до 160°С. Розігріти олію на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити до злегка коричневого кольору.
04
Додати суміш з вином, влити бульйон і готувати, помішуючи, 1,5 години. Додати гриби і тушкувати ще 20 хвилин, до м'якості.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів