Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній осінь › Карі з яблуками і нутом
Карі з яблуками і нутом

Карі з яблуками і нутом

Традиційно приправа карі повинна готуватися безпосередньо перед приготуванням їжі. В Індії люди змішують карі з суміші різних приправ. Але головним інгредієнтом повинна бути куркума, якої повинно бути не менше 25% від усієї приправи. Карі не можна довго зберігати, бо порошок його листя дуже швидко випаровує ефірні масла. З цього можна зробити висновок, що на прилавки наших магазинів надходить видозмінена приправа, що відрізняється від оригіналу, який навряд чи доживе до прибуття на наші кухні. До складу карі повинен також входити коріандр, обов'язковий інгредієнт - кайенский перець. Ці три прянощі є обов'язковими для карі, всі інші спеції можуть додаватися за бажанням, наприклад мускатний горіх, кмин, гвоздика, кориця, імбир, кардамон, базилік, часник, м'ята, різні перці, фенхель та інші.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Оливкова олія — 1 ст. л.
  2. 2. Карі — 6 ч. л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Імбир тертий — 2 ст. л.
  5. 5. Часник — 4 зубчика
  6. 6. Кінза — 100 г.
  7. 7. Томати у власному соку — 800 г.
  8. 8. Яблука зелені — 2 шт.
  9. 9. Нут консервований — 850 г.
  10. 10. Йогурт натуральний — 250 мл.
  11. 11. Сік лимонний — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю нарізати півкільцями. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати невеликими шматочками. Нут промити і просушити.

  2. Розігріти оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні. Додати карі і обсмажити хвилину. Потім додати цибулю, імбир і часник. Обсмажити 2-3 хвилини.

  3. Додати кінзу, помідори, яблука і нут. Накрити кришкою і тушкувати до м'якості 30-40 хвилин.

  4. Зняти з вогню і вмішати лимонний сік.

  5. Перед подачею вмішати йогурт.