Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою - Image

Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

«Кращі квіти – це квіти капусти». Так кажуть в Англії про кольорову капусту. Низькокалорійна і дієтична, ця середземноморська овочева культура – справжнє джерело вітамінів і цінних мінеральних речовин. Вітамінів С і А в «кучерявій» міститься більше, ніж у лимоні. Вона володіє і цілющими властивостями, виводячи холестерин з організму і зміцнюючи кровоносні судини. А відвар з кольорової капусти заспокоїть запалені ясна. І це далеко не всі переваги. Страви з кольорової капусти легко засвоюються організмом і дуже корисні. Пропонований французький салатик – не виняток. Ніжний смак капусти гармонійно вписується в загальну смакову палітру страви.

Інгредієнти

Лимони

1 шт.

Сіль

0,75 ч. л.

Перець чорний мелений

0,5 ч. л.

Олія оливкова

150 мл.

Гриби білі

170 г.

Петрушка

за смаком

Яйце куряче

2 шт.

Капуста кольорова

300 г.

Сир пармезан

400 г.

Етапи приготування

01

Змішати 1 ч. л. лимонної цедри, 2 ст. л. лимонного соку, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0,5 ч. л. солі, налити 50 мл. оливкової олії. Перемішати.

02

Гриби промити під холодною водою, очистити, нарізати тонкими скибочками, викласти в миску, залити олійно-лимонною заправкою.

03

У мисці збити 2 курячих яйця з сіллю і перцем. Заморожену кольорову капусту обваляти в яєчній суміші.

04

Окремо в миску натерти пармезан, перекласти капусту ложкою з отворами, щоб зайва рідина залишилася в попередній мисці, ретельно обваляти капусту в сирі.

05

Налити в розігріту каструлю 70 мл. оливкової олії, висипати порцію капусти. Обсмажувати протягом 3 хвилин з усіх боків. Продовжити обсмажувати решту маси капусти.

06

Кожен раз дістаючи з каструлі готову капусту класти її на паперові рушники, для видалення зайвої рідини.

07

Коли буде обсмажена вся капуста і висушена на паперовому рушнику, перекласти в чисту і суху каструлю, додати подрібнену петрушку і мариновані гриби разом із маринадом. Обережно перемішати. Подавати салат теплим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua