Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній молоко › Арабські млинці з заварним кремом
Арабські млинці з заварним кремом

Арабські млинці з заварним кремом

Ви цікавилися коли-небудь арабською кухнею? Може їх основні страви подобаються і не всім. Але от коли справа стосується солодощів, то тут складно сперечатися. Адже, напевно, немає на світі людини, яка не була б начувана про незвичайний смак східних солодощів. Ми ж пропонуємо вам самим зробити щось подібне в домашніх умовах. Здавалося б, що на перший погляд це звичайні млинчики. Але навіть їх можна піднести так, що в захваті будуть всі ваші гості. Вони мають такий прекрасний вигляд, що заворожують з першого погляду. Не кажучи вже про свій неповторний смак. Тому якщо ви хочете здивувати своїх гостей, у вас це вийде завдяки арабським млинчикам.

Кількість порцій 12
Час приготування 40 хв

  1. 1. Молоко — 2 ст.
  2. 2. Вода — 0,75 ст.
  3. 3. Цукор — 4 ст. л.
  4. 4. Сухі дріжджі — 0,5 ч. л.
  5. 5. Борошно — 1 ст.
  6. 6. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  7. 7. Вершки — 1 ст.
  8. 8. Крохмаль — 0,4 ст.
  9. 9. Мелені фісташки — для прикраси
  10. 10. Білий хліб без скоринки — 3 шмат.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для заварного крему змішати 1 ст. молока з вершками і 3 ст. л. цукру, додати в нього дрібно покришений білий хліб і все прогріти, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розм`якли. Коли молочна суміш стане дуже гарячою влити в неї тонкою цівкою розведений у (3 ст. л.) води крохмаль. Продовжуючи енергійно розмішувати молочну масу, прогріти її до загустіння.

  2. Зняти з вогню густий крем, перелити його в окрему миску і дати охолонути. Поки крем остигає, періодично перемішувати його, щоб він не покрився скоринкою. Потім накрити остиглий крем харчовою плівкою (покласти її прямо на крем, щоб не було скоринки) і відправити в холодильник на ніч.

  3. Для млинчиків потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок і залишити на 20 хвилин.

  4. Випікати млинчики на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. Готові млинчики складати непідсмаженою стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини.

  5. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу.