
Апельсиново-мигдальний кекс
Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Апельсини 1кг
2 шт.
Масло вершкове домашнє
250 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
150 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
30 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
5 шт.
Розпушувач тіста Добрик 15г
30 г.
Борошно 7 1кг
400 г.
Мигдаль
150 г.
Коньяк Frapin 40% 0,7л
1 ч. л.
Цукрова пудра Aro 250г
300 г.
Ванілін Pripravka 2г
1/3 ч. л.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1/3 ч. л.
Суміш яєчна Ovostar Білок яєчний рідкий 1кг
2 шт.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Олія соняшникова салатна 500мл
15 мл.
Етапи приготування
01
Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.
02
Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.
03
Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.
04
Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.
05
Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів