Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий борошно › Молочні коржики
Молочні коржики

Молочні коржики

Пропонуємо Вам зануритися спогадами у безтурботне дитинство і згадати ті самі молочні коржики за п'ятнадцять копійок. Як можна забути цю ароматну, м'яку, свіжу випічку? Розсипчасте пісочне тісто з легким молочним смаком так і тане в роті. Однак коржики, що активно користувалися популярністю у радянський час, на жаль, зникли з прилавків їдалень. Але це не привід для смутку. Адже перед Вами перевірений рецепт (як по ГОСТУ) всіма улюбленого молочного печива. Спечіть коржики для своїх дітей, нехай і вони відчують солодкий смак Вашого дитинства. Готове печиво можете прикрасити на сучасний лад розтопленим шоколадом, а зверху присипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Молоко — 100 мл.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Сода — 3 г.
  7. 7. Цукор ванільний — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко довести до кипіння і розмішати в ньому цукор. Охолодити його, додати яйце, ванільний цукор, розм'якшене масло. Перемішати і збити протягом декількох хвилин. Борошно просіяти з содою. Духовку розігріти до 200°C.

  2. Додати борошно в молочну суміш і замісити тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,5 сантиметра. Вирізати з тіста спеціальними формочками печиво і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Поставити печиво в духовку і випікати близько 12 хвилин.