
Грог
Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
600 мл.
Ром Pott 54% 0,7л
300 мл.
Гвоздика Auchan 10г
3 шт.
Спеція Аніс
6 зірочок
Лимон
1 шт.
Чай чорний Lipton Forest Fruits 1,5г*20шт
2 ст. л.
Мед Літній Мед 750г
5 ст. л.
Перець духмяний Еко 20г
4 горошини
Чорний перець Каміс горошком млинок 42г
3 горошини
Кардамон Еко 6г
0,5 ч. л.
Кориця Еко мелена 20г
за смаком
Етапи приготування
01
Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.
02
Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.
03
Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.
04
Потім розлити по чашкам і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів