
Ніжний кекс на кефірі
Найкраще, що може зробити хороша господиня для своєї родини – це приготувати домашню випічку. Завжди свіжа, ароматна і м'яка, вона куди краще магазинних тортиків і тістечок. Пропонуємо Вам рецепт смачних і ароматних кексиків з ванільним акцентом. Випічка, приготована на кефірі, виграшно відрізняється дивовижно ніжною і повітряною текстурою. До того ж, кефір допомагає знизити загальну калорійність кексів, в яких і так достатня кількість вершкового масла і борошна. Крім простоти, даний рецепт підкуповує своєю швидкістю. Один недолік: кекси з'їдаються до останньої крихти також швидко, як і готуються. Додайте в тісто трохи кориці – і приємний аромат цієї пряності запаморочить Вам голову.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Кефір Зарог 2,5% 870г
200 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
400 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
10 г.
Ванілін Pripravka 2г
5 г.
Етапи приготування
01
Яйця збити з цукром і ваніліном. Масло нарізати кубиками і розтопити на водяній бані. Просіяти борошно з розпушувачем. Змішати обидві суміші і довести тісто до однорідної консистенції.
02
Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити її на 2/3) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 50 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів