Холодний суп гаспачо з моцарелою - Image

Холодний суп гаспачо з моцарелою

Кількість порцій: 5Час приготування: 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Якщо вам захотілося чогось нестандартного і не зовсім традиційного, тоді можете приготувати чудову страву іспанської кухні. Гаспачо - це холодний суп з перетертих помідорів. Гаспачо прийшло до нас з Андалузії. Виникла страва гаспаччо досить давно. На півдні Іспанії прості люди часто готували страву, в якій змішували воду, оливкову олію, оцет, черствий хліб і часник. Така нехитра страва була повсякденною їжею бідних людей, які не знали як і чим прохарчуватися на плантаціях. Сьогодні цей "суп бідняків" - гаспачо став дуже актуальним, модним і популярним. У кращих ресторнах він вже коштує недешево і не вважається тепер їжею бідняків. Все змінюється з плином часу...  Подавати суп гаспачо найкраще з грінками .

Інгредієнти

Помідори

1 кг.

Сир Моцарела

140 г.

Бальзамічний оцет

2 ст. л.

Цукор

2 ч. л.

Оливкова олія

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Базилік

за смаком

Етапи приготування

01

З усіх помідорів необхідно акуратно зняти шкірку, а потім нарізати на середні шматочки.

02

Скласти шматочки помідорів в чашку для блендера. Туди ж додати бальзамічний оцет, оливкову олію, цукор і все посолити за смаком.

03

Перебити інгредієнти блендером до однорідної маси.

04

Моцарелу порізати на середні шматочки.

05

Розкласти по тарілках шматочки сиру і залити їх раніше приготованою масою із помідорів. Зверху прикрасити листочком базиліка.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв

Холодний суп гаспачо з моцарелою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua